HomeOpleidingenBijscholingenNieuws & InspiratieDocentenMediaContact

 

 

 

 

                                            Team Arterre                 

 

Het aanbod van Arterre is ontwikkeld door Philip Bouvy (1970) en Simone de Groot (1973). Zij zijn beiden afgestudeerd Docerend en Uitvoerend Musicus en hebben ruime tijd lesgegeven bij o.a. muziekinstellingen, centra voor kunstzinnige vorming en aan het conservatorium van Artez Hogeschool voor de Kunsten. Yoga en bewustwording kwamen al jong op hun pad. Tijdens hun conservatoriumstudie kwamen vakken als yoga, tai chi en feldenkrais aan bod, o.a. ter preventie van blessures. Gefascineerd door de werking hiervan ontstond de overtuiging dat het van belang is dat kinderen al op jonge leeftijd vanuit een holistische visie kennis kunnen maken met een combinatie van vakken als muziek, dans, drama en yoga. Zo volgde een lange, kleurrijke weg waarin diverse opleidingen en werkervaring vanuit yoga en creatieve/therapeutische vorming werden samengebracht. Zij behaalden beiden hun diploma voor Docent Hatha Yoga voor volwassenen en Kinderyogadocent (1998). Simone behaalde vervolgens haar diploma voor Muziek- en

Bewegingsdocent met kinderen aan het conservatorium van Amsterdam. Aan de Fontys dansacademie volgde Philip een opleiding Bewegingsexpressie voor procesbegeleiding in het groepswerk (vanuit dans, drama & beweging). Verder heeft hij een opleiding afgerond tot Gecertificeerd HartFocus-trainer. Philip en Simone scholen zich voortdurend bij op het gebied van o.a. (therapeutische) yoga, Mindfulness, beweging, kindercoaching en kindermassage (zie overzicht) om zich in het vakgebied te blijven verdiepen en op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen. Lees verder...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anne Pronk:
Ik ben werkzaam als docent, adviseur en coach, voor zowel volwassenen als kinderen. Ik heb diverse cursussen en opleidingen gedaan op het gebied van lichaamswerk, binnen Arterre, maar ook daarbuiten en ik werk vanuit de filosofie van yoga en mindfulness. Ik heb tevens een achtergrond in haptonomie en werk graag met behulp van paarden.
 Ik geef al twintig jaar les aan kinderen en tieners, in verschillende rollen en settings . Ik vind het zo inspirerend om met ze te werken, ze zijn zo open, puur, zichzelf. Iets dat wij volwassenen vaak hebben afgeleerd. Met kinderen leren wij ook onszelf weer kennen. Mijn eigen kinderen zijn nu in de basisschoolleeftijd. Het is geweldig om met hen de oefeningen vanuit de holistische kinderyoga te kunnen doen.
Binnen Arterre- opleidingen ben ik werkzaam binnen diverse yoga- en massagedagen en ik vind het werken voor Arterre heerlijk. Er is veel animo voor holistisch werken met kinderen, het past in de tijdsgeest. Het mooist vind ik het idee dat we samen zoveel kinderen kunnen bereiken, wat een ´sneeuwbal/effect´!

Merel Fokkema:

Na mijn opleiding maatschappelijk werk en orthopedagogiek heb ik mij verdiept in Mindfulness. Na een verhuizing van Amsterdam naar Nijmegen met twee jonge kinderen merkte ik dat ik de druk van werk en het moederschap soms toch wel lastig vond. Ik deed zelf een 8-weekse Mindfulnesstraining en ontdekte hoe goed het voor mij was en daardoor ook voor mijn gezin. Dit wilde ik graag overdragen! Kort daarop volgde ik de twee jarige opleiding tot MBSR/MBCT trainer aan het Radboud Universitair Centrum voor Mindfulness. Yoga, wat ook onderdeel is van een Mindfulnesstraining, beoefende ik zelf al jaren. Sinds 2011 verzorg ik vanuit Praktijk Bodhi Mindfulnesstrainingen, zowel individueel als groepsgewijs aan kinderen, tieners en volwassenen. Aandachtsoefeningen, visualisaties, zelfcompassie en terug naar de natuur zijn middelen waar ik mee werk. Binnen een psychiatrisch centrum voor kinderen en tieners begeleid ik ouders & kinderen met ADHD & autisme op therapeutische basis vanuit Mindfulness. Ik ben bij Arterre werkzaam binnen de opleiding Meditatie & Mindfulness & HartFocus & Heartfulness en wens deelnemers en kinderen te begeleiden naar een meer ontspannen en rijker leven, vanuit bewustwording, aanvaarding en compassie naar jezelf en anderen.


Lianne de Keizer

Na een opleiding pedagogiek en enkele jaren werken in de jeugdhulpverlening ben ik verder gaan studeren omdat ik dichter bij het kind wilde staan in mijn begeleiding. Na het volgen van de opleiding integratieve kindertherapie aan de Ned. Academie voor Psychotherapie ben ik mijn eigen kindercentrum BLOEI gestart. Hier begeleid ik sinds 2010 kinderen, jongeren en ouders in hun groei en stimuleer ik heling en herstel. Door verschillende opleidingen, onder andere gevolgd bij Arterre en werkzaamheden als kindertherapeut, opleider en trainer is mijn overtuiging gesterkt dat er oneindig veel manieren zijn om kinderen te begeleiden om tot volledige bloei te komen. En dat er prachtige manieren zijn om allerlei problemen van deze tijd waar kinderen mee te maken kunnen krijgen, te voorkomen en aan te pakken. Omdat ik ook ontdekte dat veel klachten bij kinderen terug te herleiden waren naar momenten rondom de geboorte, ben ik mij verder gaan verdiepen in het traumasensitief werken met baby’s en het behandelen van geboortetrauma bij de moeder. Binnen deze begeleiding aan baby’s en moeders werk ik vanuit beweging/yoga, ontspanning, aanraking en verbinding. Naast het therapeutisch werken met deze doelgroep bied ik ook cursussen baby-yoga aan waarbinnen de verbinding en veiligheid tussen baby & ouder centraal staat. De holistische kijk op mens-zijn is binnen al mijn werkzaamheden leidend voor mij.
Binnen mijn werk help ik (jonge) kinderen een positief zelfbeeld te creëren (en te behouden), om gevoelens te uiten, plezier te hebben, te ervaren dat ze goed zijn zoals ze zijn en bewust te zijn van lichaam, geest en hart. Ik inspireer ouders en professionals graag in het kijken naar, en het begeleiden van, kinderen. Het verzorgen van de opleiding Helend Kindcoach en de opleiding Holistische Baby- en Dreumesyoga bij Arterre sluit hier helemaal bij aan en vind ik een fantastische uitdaging!

 


 

Nina Bosch:
Ik kom uit Amsterdam en woon in Gent met mijn Vlaamse vriend. Na mijn studie Kunst- en Cultuurwetenschappen ben ik naar India gegaan voor een opleiding hatha & ashtanga yoga in een ashram en heb vervolgens in Nederland een opleiding tot Yin-yogadocent gevolgd. Inmiddels geef ik al een aantal jaren in Gent privé-en groepslessen yoga aan volwassenen en aan jongvolwassenen met een beperking (fysiek en/of verstandelijk) en aan jongeren met een psychiatrische achtergrond. Ook geef ik les bij bedrijven.Toen ik zwanger was van mijn tweede kindje kwam ik bij Arterre terecht voor o.a. de opleiding Holistische Kinderyoga wat een schot in de roos bleek te zijn. Na mijn zwangerschapsverlof begon ik met het geven van kinderyoga tijdens zomerweken,bij basisscholen en binnen mijn eigen praktijk.
Voor mij is het geven van kinderyoga een missie. Ik geloof kinderen tools te kunnen meegeven om lichter in het leven te staan, om zichzelf te kunnen aarden en voeden en om hun energie te doseren. En ik ben ervan overtuigd dat dat helpt een weg te bouwen naar een fijnere wereld. Het lesgeven bij Arterre past volledig bij mijn missie en ik ben dan ook blij deel uit te maken van het Arterre-team in België.

 

Bauk Zwaan:

Na mijn opleiding Pedagogiek en 10 jaar een baan in de volwassen educatie heb ik de 4 jarige opleiding voor tekentherapie afgerond bij het instituut voor “Klank en Vorm” te Zutphen waar ik 15 jaar les gegeven heb. Gaandeweg de opleiding ben ik mij gaan specialiseren in de ontwikkeling van kinderen. Elk kind heeft er recht op om te worden wie hij of zij in “wezen” is. Geef kinderen de ruimte om zich te ontwikkelen zodat zij zelf ontdekkingen kunnen doen. Wanneer wij meer aandacht zouden besteden aan het verhaal wat verteld wordt in de tekening, zouden wij de (beeldtaal van) kinderen beter begrijpen en kunnen aansluiten op dat wat er al is om van daaruit nieuwe mogelijkheden aan te bieden. Al jaren volg ik nu mijn passie en geef ik nascholingen en trainingen aan mensen die met kinderen werken zodat zij ook geraakt worden door de zeggingskracht van beelden. Ik geniet elke dag van mijn werk en van het uitdragen van mijn missie om samen met anderen opzoek te gaan naar de essentie , naar verbinding, naar de mogelijkheden van ieder mens. In mijn eigen praktijk werk ik als therapeut, docent en coach met volwassenen en kinderen. Ik geef de opleiding “tekeningen leren lezen”, nascholingen en supervisie.
Tevens ben ik auteur van o.a. de tekenkaarten en van Tekenen is meer “van punt naar lijn is een spel”. In samenwerking met Edith van Poppelen heb ik een methode ontwikkeld om tekeningen te analyseren. Dit lesboek wordt gebruikt bij de opleiding kindertekeningen leren lezen. Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging voor Tekentaal en lid van de RBCZ
            Overige docenten Arterre bij specialistische trainingen/modules:

 

                                             Wendy Traa - module HeartfulKids & HartFocus

 

                                             Georgette Elders - module Flow-/Yogadance

 

                                             Anneke van der Meer - training Helende Verhalen               

 

Copyright © Arterre 

Van deze website mag  zonder toestemming geen tekst of beeldmateriaal worden vermenigvuldigd.