HomeOpleidingenBijscholingenNieuws & InspiratieDocentenMediaContact

 

 

 

                     Basis Yoga voor Tieners

 

                              

 

 

Tieners & yoga
De tienerleeftijd kenmerkt zich door een ontdekkingsreis naar de eigen mogelijkheden en grenzen. Deze leeftijdsgroep maakt grote veranderingen door op fysiek, mentaal en emotioneel vlak en de tiener gaat hierin op zoek naar zichzelf. Ook ervaart de tiener relatief veel druk en spanning o.a. omdat in de leefomgeving en in het onderwijs veel nadruk kan liggen op competitie, cognitieve ontwikkeling, proefwerken etc. Yoga kan praktische en mentale handvatten bieden om de tiener te ondersteunen in zijn persoonlijke proces en om te leren gaan met spanningen en prestatiedruk.

 

Inhoud
In de 3-daagse basismodule leer je vanuit een holistische visie te kijken en werken met tieners vanaf 12 - 18 jaar vanuit yoga en diverse aansluitende werkvormen. De eigen ervaring en beleving spelen hierin een rol.

 

Je leert sfeervolle lessen af te stemmen en passende begeleiding te bieden tijdens de yogales. Voorbeelden van tieneryoga- thema's bij Arterre zijn onder andere: 'Hartenkracht', 'Zelfvertrouwen', 'Je eigen plek', 'Kracht & balans', 'De 4 elementen', 'Chakra-reis' en 'Samenwerking'.

Naast yogafilosofie, houdingen, ademoefeningen, concentratie en ontspanning komen o.a. HartFocus, partneryoga, chakra yoga, meditatie en examenyoga aan bod.

 

Na afronding van de gehele 4- daagse opleiding (basismodule + keuzemodule) ben je in staat zelfstandig een lessenserie te verzorgen en te begeleiden aan tieners en jongeren in groepsverband. Dit kan worden verzorgd binnen een eigen praktijk of worden geÔntegreerd in onderwijs of andere werkvormen met tieners en jongeren.

 

De basismodule bestaat uit een theoretisch deel met aandacht voor:
-Yogafilosofie afgestemd op de tienerleeftijd
-Lesopbouw
-Didactiek afgestemd op tieners/jongeren
-Ontwikkelingsfase tieners en jongeren
-Opzetten tieneryogapraktijk

In het praktische deel ligt de nadruk op ervaringsgericht leren vanuit:
-Opwarming en gronding voor tieners
-Asana's/houdingen en yogaseries
-Pranayama/adem
-Ontspanning/yoga nidra
-Meditatie
-Partneryoga & samenwerking
-Chakra yoga
-HartFocus
-Examenyoga
-Toepassing klank, mantra's & muziek

 

Er worden tijdens de basismodule oefenopdrachten gedaan en als eindopdracht ontwikkel je een volledige les. Deze les geef je binnen de opleidingsgroep en wordt tevens als stageles aan een groepje tieners gegeven en geŽvalueerd. Bij positieve afronding en deelname aan de basismodule + keuzemodule Flow-/Yogadance of Massage voor tieners ontvangen cursisten het certificaat docent Holistische Tieneryoga.

 

Voor wie?
De opleiding is toegankelijk voor deelnemers die (elementen uit) tieneryoga in hun werkzaamheden met kinderen willen integreren en/of een eigen praktijk willen starten. Bij weinig tot geen yoga-ervaring wordt gevraagd om tijdens de opleiding yogales voor volwassenen te volgen ter ondersteuning van het yogaproces. De opleiding vormt een mooie specialisatie/uitbreiding voor (kinder-)yogadocenten-en therapeuten.

 

                                          De Opleiding Tieneryoga bestaat uit de volgende modules:

Basis Yoga voor Tieners (3dg)

2, 23 nov, en 14 dec. 2019 Nijmegen

10.30-16.30 u.

340 euro

Flow-/Yogadance* (1dg) *keuzemodule

16 november 2019 Nijmegen

10.30-16.30 u.

110 euro

Massage voor tieners* (1dg) *keuzemodule

7 december 2019 Nijmegen

10.30-16.30 u.

110 euro

                        Bij gelijktijdige inschrijving voor gehele 4-daagse opleiding kortingsprijs 420,- euro

 

De modules kunnen afzonderlijk van elkaar worden gevolgd en betaald. Bij gelijktijdige inschrijving voor de gehele 4-daagse Tieneryoga opleiding (basis + 1 keuzemodule) ontvang je korting en zijn de kosten 420 euro (i.p.v. 450 euro). Prijzen zijn incl. cursusmap en materialen. 

 

 

Docent:
Philip Bouvy en Anne Pronk (NL)/
Nina Bosch (BE)


Inschrijven klik hier

 

  

 
 

 

Copyright © Arterre 

Van deze website mag  zonder toestemming geen tekst of beeldmateriaal worden vermenigvuldigd.